Izvor: B92, 05.Sep.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić:Ne uskraćivati prava Šešelju

Jagodina -- Rasim Ljajić izjavio je da haški optuženik Vojislav Šešelj "ima pravo da se brani sam i to mu se ne sme uskraćivati".

"Argumentacija koju se sada iznosi tužilac nije na mestu i mislim da svako nametanje branioca u ovom slučaju može samo da dodatno zakomplikuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tu situaciju, imajući u vidu i proces koji se sada vodi protiv Radovana Karadžića", rekao je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić za jagodinsku TV "Palma plus".

To ćemo reći glavnom tužiocu Seržu Bramercu, naveo je Ljajić i ocenio da postupak protiv Šešelja "treba da se vodi na način kako se i vodio, sa svim manjkavostima, a manjkavosti je bilo i kod drugih predmeta koji su se vodili pred Haškim tribunalom".

Na pitanje voditelja da li mu i dalje prete, Ljajić je odgovorio - "Juče se jedan javljao ponovo".

Jedan period ih nije bilo, mislim da je policija svoj deo posla obavila, rekao je on.

"Većinu tih pretnji ne treba ozbiljno shvatiti, da budem jasan, vrlo često ne prijavljujem sve ono što mi stiže, jer vidim da imam posla sa ljudima čije pretnje nisu ozbiljne - na kraju krajeva, onaj ko preti taj i ne misli baš da to uradi", rekao je Ljajić.

Ako neko hoće da to uradi ne verujem da bi nazvao telefonom i to najavio, kazao je Ljjajić.

On je rekao da su nadležne institucije "na putu da neke ljude identifikuju i da budu procesuirani zbog pretnji".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ljajić: Šešelj ima pravo da se brani sam

Izvor: Mondo, 05.Sep.2008

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je u Jagodini da haški optuženik Vojislav Šešelj 'ima pravo da se brani sam i to mu se ne sme uskraćivati'.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.