Krasić: Šešeljevu žalbu hoće da proglase tajnom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2009, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasić: Šešeljevu žalbu hoće da proglase tajnom

BEOGRAD - Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić izjavio je danas da Haški tribunal "pokazuje novi manir u radu", jer nastoji da žalbu lidera radikala proglasi tajnom.

Krasić je rekao da je tužilac u predmetu protiv Šešelja za nepoštovanje suda zatražio da najava žalbe i sama žalba koju je lider radikala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podneo na presudu od 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda, postane tajna iako nema nikakvog tajnog podatka i uprkos tome što je javnosti predstavljena pre dva-tri meseca.

Krasić je na konferenciji za novinare kazao da je reč o podlim i pokvarenim namerama Haškog tribunala u suđenju Šešelju i da ceo postupak protiv Šešelja prerasta u nešto tajno zato što lideru radikala Haški tribunal nije uspeo da nametne branioca.

Ističući da "tako nešto nije zabeleženo ni u Gvantanamu gde su bili teroristi", Krasić je rekao da je nastavak suđenja Šešelju zakazan za 12. januar i da je ostalo pet časova i petnaest minuta za saslušanje sedam svedoka u predmetu u kojem je lider Srpske radikalne stranke optužen za ratne zločine.

Po isteku prve faze u kojoj se izvode dokazi tužilaštva trebalo bi da usledi tromesečna pauza u kojoj bi bilo odlučeno da li će biti doneta oslobađajuća presuda ili će biti izvođeni dokazi odbrane, objasnio je Krasić.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti, povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.

On je 2009. godine dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka čiji je identitet po nalogu pretresnog veća bio zaštićen od javnosti.

Šešelj je 24. jula ove godine osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda a 5. oktobra je podneo žalbu na tu presudu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.