Radovan Karadžić dao intervju katarskoj TV Al Džazira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2010, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovan Karadžić dao intervju katarskoj TV "Al Džazira"

HAG - Bivši predsednik Republike Srpske i haški optuženik Radovan Karadžić izjavio je u intervjuu katarskoj TV stanici "Al Džazira" da je "imao nesrećnu ulogu u nesrećnom ratu u nesrećnoj zemlji" i da je rat u BIH mogao biti izbegnut da je na čelu bosanskih Muslimana bilo drugačije rukovodstvo.

"To je bio rat koji "nismo želeli i koji nam nije bio potreban," rekao je Karadžić u razgovoru sa novinarom "Al Džazire" iz pritvorske jedinice u Sheveningenu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Karadžić smatra i da je rat u BIH, zapravo bio rat među Srbima jer su, kako je rekao, bosanski muslimani "Srbi koji su primili Islam pod turskom vladavinom."

On je ponovio da je sa bivšim američkim izaslanikom za Balkan Ričardom Holbrukom imao pogodbu da ga Haški tribunal neće goniti ukoliko se povuče sa državnih i političkih fukcija i javnog života.

"Ja sam ispunio sa svoja obećanja i još uvek čekam da Holbruk ispuni svoja", rekao je bivši lider bosanskih Srba za ovu TV stanicu.

Karadžić koga tužilaštvo Haškog tribunala tereti za genocid i zločine protiv čovecnosti tokom rata u BIH 1990-ih, kaže da se "nada pravednom suđenju" a da je dosada bojkotovao proces zato što nije imao dovoljno vremena da se pripremi.

"Želim da prisustvujem suđenju pod uslovom da mi bude dozvoljeno da učestvujem. Ne želim da budem kao biljka na kiši i snegu bez mogućnosti da aktivno učestvujem, to bi bila sramota i za mene i za tribunal," rekao je on.

Sudski proces protiv Karadžića trebalo bi da bude nastavljen 1. marta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karadžić: U Bosni ratovali Srbi protiv Srba

Izvor: Radio 021, 26.Feb.2010

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić izjavio je u intervjuu za "Al džaziru" da je rat u BiH bio "rat između Srba, pošto su muslimani iz BiH - Srbi, koji su tokom turske vladavine prešli na islam".

Nastavak na Radio 021...

Karadžićev intervju na "Al Džaziri"

Izvor: RTS, 26.Feb.2010

Rat u BiH mogao da se izbegne da je na čelu bosanskih Muslimana bilo drugačije rukovodstvo, rekao Karadžić TV stanici "Al Džaziri". Rat u BiH bio rat među Srbima, naglasio Karadžić. ..Bivši predsednik Republike Srpske i haški optuženik Radovan Karadžić izjavio je u intervjuu katarskoj TV...

Nastavak na RTS...

Karadžić: Nesrećna uloga u nesrećnom ratu

Izvor: Glas javnosti, 26.Feb.2010

HAG - Bivši predsednik Republike Srpske i haški optuženik Radovan Karadžić izjavio je u intervjuu katarskoj TV stanici "Al Džazira" da je "imao nesrećnu ulogu u nesrećnom ratu u nesrećnoj zemlji" i da je rat u BIH mogao biti izbegnut da je na čelu bosanskih muslimana bilo drugačije rukovodstvo...-...

Nastavak na Glas javnosti...

Karadžić: Dabić je doktor Karadžić

Izvor: Press, 26.Feb.2010

Bivši predsednik Republike Srpske i haški optuženik Radovan Karadžić izjavio je za katarsku televiziju Al Džazira da je „imao nesrećnu ulogu u nesrećnom ratu u nesrećnoj zemlji" i da je rat u BiH mogao biti izbegnut da je na čelu muslimana u BiH bilo drugačije rukovodstvo. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.