Ignjatović: Bramerc sve zna

Izvor: B92, 11.Maj.2011, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ignjatović: Bramerc sve zna

Beograd -- Bramerc je nezadovoljan, jer nema rezultata, a njegovi saradnici imaju uvid u sve što se radi, kaže direktor Kancelarije za saradnju sa Hagom Dušan Ignjatović.

Ignjatović je u "Kažiprstu" B92 izjavioda se haški optuženik Ratko Mladić, ukoliko je živ, dobro krije i uspešniji je od svih koji ga traže.

"Mladić se očigledno dobro krije. Ukoliko je živ, on je za sada uspešniji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Treba da bude uhapšen i verujem da će u momentu kad se to desi biti izručen Haškom tribunalu", kazao je Ignjatović gostujući u "Kažiprstu".

On je istakao da niko razuman ne može da spori postojanje političke volje za saradnju Srbije sa Haškim sudom i da je ta saradnja blizu stoprocentne, što nije slučaj, kako je kazao, u mnogim drugim oblastima.

Ignjatović je kazao da je glavni tužilac tog suda Serž Bramerc nezadovoljan saradnjom, jer nisu uhapšeni Mladić i drugi begunac Goran Hadžić, a želeo bi da se to desi u vreme njegovog mandata.

"Sa Hagom saradjujemo dovoljno. Ta saradnja se ogleda u tome da se ništa ne krije i da smo transparentni", dodao je on.

Prema rečima Ignjatovića, delimičan je uspeh za zemlju to što će, kako je kazao, izveštaj Bramerca biti "manje-više" isti kao u decembru.

On je istakao da hapšenje preostalih begunaca ima sekundarni značaj u kontekstu evropskih integracija, jer je najbitnije da optuženi odu u Hag i odgovore na optužbe.

Upitan o stavu delegacije Parlemaneta Holandije da su zvaničnici Srbije previše optimistični po pitanju dobijanja statusa kandidata za EU do kraja godine, Ignjatović je kazao da nisu Holanđani jedini koji će o tome odlučivati.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.