Hrvatska i Srbija se dogovorile da organizuju rat kojim će rešiti pitanje pobednika suđenja u Hagu

Izvor: Njuz.net, 03.Feb.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska i Srbija se dogovorile da organizuju rat kojim će rešiti pitanje pobednika suđenja u Hagu

Napomena: Ova vest je šaljive prirodePripreme za novi rat već počele u obe države

HAG, ZAGREB, BEOGRAD, 3. februar 2015. (Njuz) – Odmah po objavljivanju odluke o odbacivanju međusobnih tužbi za genocid, najviši državni funkcioneri Srbije i Hrvatske su stupili u kontakt i dogovorili organizovanje oružanog sukoba koji bi trebalo da razreši sve dileme oko pitanja pobednika ovog suđenja.
- Bivša vlast nam je u nasleđe ostavila pitanje tužbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << za genocid koje godinama opterećuje odnose dve države, a današnja presuda nije zadovoljila nijednu od strana, kaže Tomislav Nikolić, predsednik Srbije. – Predsednica Hrvastke Kolinda Grabar Kitanović i ja smo zajednički došli do zaključka da je ovakvo stanje neodrživo i da bi jedan rat bio najbolje rešenje kojim bi odlučili pitanje pobednika u ovom procesu. Međunarodni sud u Hagu je doneo odluku koja može predstavljati veliki teret za buduće generacije. Zato je najbolje, na bojnom polju, otkloniti sve dileme kako bi, u jednom partnerskom odnosu, krenuli u zajedničku budućnost, zaključio je Nikolić.
Kolinda Grabar Kitanović je, u svom obraćanju naciji, potvrdila da je dogovor o budućem ratu postignut i pozvala građane da se u što većem broju odazovu predstojećoj mobilizaciji.
- Predsednik Nikolić i ja smo vodili vrlo srdačan i nadasve konstruktivan razgovor kako bi zajednički našli izlaz iz neprijatne situacije u koju nas je dovela današnja odluka suda u Hagu. Sa Srbijom želimo da gradimo partnerski odnos i zato je užasno bitno rešiti sve nedoumice koje dovode do zategnutosti u međusobnim odnosima dve države. Posle konsultacija sa svojim saradnicima i državnim vrhom Srbije doneli smo odluku o ratu koji će na nedvosmislen način rešiti pitanje pobednika procesa koji se vodio u Hagu. Iz ove perspektive, mogu samo da žalim što bivše vlasti dve zemlje nisu ranije donele ovakvu odluku već smo nepotrebne gubili vreme pred Međinarodnim sudom-izjavila je Kitanović i dodala da je veliki optimista kada je krajnji ishod rata u pitanju.
Kako saznaje Njuz, pripreme za rat su već počele u obe države. U toku dana se očekuje emitovanje više televizijskih emisija u kojoj će eminentni gosti davati nacionalističke izjave i nabrajati razloge zbog kojih treba mrzeti onaj drugi narod. Jedino nerešeno pitanje za sada je ko će koga prvi napasti, a najverovatnije rešenje je da obe strane krenu istovremeno u napad, a kasnije optuže protivnika da je započeo rat.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.