Holandsko tužilaštvo otvorilo istragu o padu aviona MH17

Izvor: Politika, 21.Jul.2014, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandsko tužilaštvo otvorilo istragu o padu aviona MH17

HAG –Holandsko tužilaštvo saopštilo je danas da je otvorilo preliminarnu istragu povodom pada malezijskog aviona sa 298 putnika i članova posade, uglavnom Holanđana, na istoku Ukrajine.

„Tužilac Thejs Berger je ovom trenutku u Kijevu”, rekao je agenciji Frans pres portparol Tužilastva Vim de Brejn, ne precizirajući šta će biti tačan zadatak tužioca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Prema holandskom zakonu, Holandija može da krivično goni osumnjičene za ratne zločine čak i ako su počinjeni u inostranstvu, pod uslovom da među žrtvama ima Holanđana.

U avionskoj nesreći u četvrtak život je izgubilo 193 Holanđana, a veruje se da je avion oboren raketom, ali se zasad ne zna pouzdano ko ju je ispalio.

Tanjug

objavljeno: 21.07.2014

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Holandsko tužilaštvo otvorilo istragu o padu MH17

Izvor: Blic, 21.Jul.2014

Holandsko tužilaštvo saopštilo je danas da je otvorilo preliminarnu istragu povodom pada malezijskog aviona sa 298 putnika i članova posade, uglavnom Holanđana, na istoku Ukrajine...“Tužilac Thejs Berger je ovom trenutku u Kijevu”, rekao je agenciji Frans pres portparol Tužilastva Vim de Brejn,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.