Izvor: Southeast European Times, 04.Sep.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški tribunal oslobodio bivšeg komandanta jugoslovenske mornarice

03/09/2008

HAG, Holandija -- Haški tribunal za ratne zločine odlučio je da prevremeno pusti na slobodu bivšeg komandanta jugoslovenske mornarice Miodraga Jokića, nakon što je izdržao dve trećine svoje zatvorske kazne, izvestili su mediji u utorak (2. septembra). Sud je 2004. godine osudio Jokića za granatiranje hrvatskog grada Dubrovnika u decembru 1991. i poslao >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << ga u Dansku da izdržava sedmogodišnju kaznu.

Objašnjavajući odluku suda, predsednik tribunala Fausto Pokar rekao je da je uprava danskog zatvora naglasila Jokićevo dobro ponašanje tokom njegovog boravka tamo. Čak i pre kazne, Jokić je pokazao da želi da bude "rehabilitovan", izražavajući kajanje i "iskreno sarađujući sa tužilaštvom", rekao je Pokar. Nakon što se predao tribunalu 2001, on se 2003. godine izjasnio krivim po svih šest tačaka optužnice. (Beta, B92, FoNet, BalkanInsajt - 02/09/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.