Haradinaj se vratio u Prištinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2012, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj se vratio u Prištinu

HAG -

Haški optuženik Ramuš Haradinaj, koga je Tribunal pustio na privremenu slobodu do izricanja presude, danas je uz veliku pratnju i obezbeđenje pripadnika Euleks policije stigao u svoju kući u naselju Dragodan u Prištini.

Haradinaj je aerodrom u Prištini napustio sporednim putem, izbegavajući susret sa novinarima i građanima koji su ga čekali.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Portparolka Euleksa Irina Gudeljević izjavila je agenciji Beta da će Euleks na zahtev Haškog tribunala pomagati u nadgledanju uslova za privremeno puštanje na slobodu Ramuša Haradinaja, koji je i lider Alijanse za budućnost Kosova.

Razmatrajući zahtev odbrane da Haradinaj bude pušten na privremenu slobodu, veće Haškog tribunala je odlučilo da to omogući Haradinaju do izricanja presude u ponovljenom sudskom procesu u kojem je optužen za ratne zločine.

Haradinaj i još dvojica optuženih bivših pripadnika OVK - Idriz Baljaj i Ljahi Brahimaj optuženi su za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja na Kosovu 1998. godine.

Završne reči u postupku protiv njih treba da budu iznete 25. i 26. juna.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj se vratio u Prištinu

Izvor: Vesti-online.com, 10.Maj.2012

Haški optuženik Ramuš Haradinaj, koga je Tribunal pustio na privremenu slobodu do izricanja presude, danas je uz veliku pratnju i obezbeđenje pripadnika Euleks policije stigao u svoju kući u naselju Dragodan u Prištini...Haradinaj je aerodrom u Prištini napustio sporednim putem, izbegavajući...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.