Hag zahteva hapšenje Radete i Jojića bez odlaganja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2020, 18:55

Hag zahteva hapšenje Radete i Jojića bez odlaganja

Haški Mehanizam poslao je zahtev Srbiji da bez odlaganja budu uhapšeni i tom sudu izručeni funkcioneri SRS Vjerica Radeta i Petar Jojić, kako bi im bilo suđeno zbog nepoštovanja suda, prenose Novosti.

Radeta i Jojić se terete da su navodno pretili i nudili mito dvojici svedoka u predmetu protiv Vojislava Šešelja.

Sud je ovim odbio zahtev da se radikalima sudi u Srbiji, a navedeno je da ne stoji obrazloženje da Viši sud ne dozvoljava njihovo izručenje, jer prema stavu suda, Statut Mehanizma prevladava nad domaćim pravom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novosti: Hag zahtijeva bez odlaganja hapšenje Radete i Jojića

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2020

BEOGRAD - Mehanizam u Hagu poslao je zahtjev Srbiji da bez odlaganja budu uhapšeni i tom sudu izručeni funkcioneri SRS Vjerica Radeta i Petar Jojić, kako bi im bilo suđeno zbog nepoštovanja suda, prenose Novosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.