Hag: Nastavak suđenja pripadniku bivše OVK Pjetru Šalji

Izvor: B92, 22.Nov.2023, 10:46

Hag: Nastavak suđenja pripadniku bivše OVK Pjetru Šalji

U Specijalizovanim većima u Hagu danas se nastavlja sudski proces protiv pripadnika nekadašnje OVK Pjetra Šalje, prenosi Gazeta ekspres.

Juče je peti svedok odbrane, Zijadin Hodža, nastavio svedočenje u tom sudskom postupku.

Upitan je o njegovom boravku u Fabrici metala u Kukešu, za šta je priznao da je dao pogrešnu izjavu kada je rekao da je stigao u Kukeš u maju 1999. godine. Hodža je priznao da je u to vreme bio uključen u popravku oružja.

Hodža >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je takođe upitan o snimku koje je snimio tokom rata u fabrici u Kukešu.

U sudskom procesu protiv Šalje se ove nedelje očekuje održavanje pet sednica

Prema optužnici, Šalja se tereti za ratne zločine, proizvoljno lišavanje slobode, surovo postupanje, mučenje i ubistvo, a krivična dela izvršena su između 17. maja i 5. juna 1999. protiv lica zatvorenih u mestu Kukeš u Albaniji u fabrici metala, koju je koristila OVK.

Suđenje Šalji počelo je 21. februara, kada se izjasnio da nije kriv.

Šalja je uhapšen 16. marta 2021. u Belgiji, i prebačen u pritvorski objekat Specijalizovanih komora Kosova 15. aprila 2021.godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.