Hag: Karadžić traži privremeni izlazak na slobodu

Izvor: B92, 27.Maj.2016, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag: Karadžić traži privremeni izlazak na slobodu

Hag -- Haški tribunal potvrdio je da je 22. aprila dobio zahtev bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karaždića za privremeno puštanje na slobodu, javlja N1.

Karadžićev advokat Goran Petronijević izjavio je juče za N1 da bi njegov klijent mogao privremeno da bude pušten na slobodu kako bi posetio grob svog mlađeg brata Ivana i održao mu četerdesetodnevni pomen.

Prema rečima Petronijevića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve garancije od srpskih vlasti su već obezbeđene i zahtev je podnet. Kako kaže, sada se čeka odluka suda, koja bi trebalo da bude doneta u utorak.

Haški tribunal je 24. marta osudio Karadžića (70) na 40 godina zatvora, pošto ga je Sudsko veće proglasilo krivim za genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici, zločine u Sarajevu, uzimanje talaca i brojne ratne zločine u sedam opština u BiH.

Karadžić je potom od sudskog mehanizma u Hagu zatražio dodatnih 90 dana za podnošenje žalbe na presudu zbog "neadekvatnih resursa koji su na raspolaganju timu odbrane".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.