Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Apr.2015, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag: Hadžić na privremenoj slobodi

Haški tribunal danas je doneo odluku o hitnom puštanju na prevremenu slobodu Gorana Hadžića iz zdravstvenih razloga.

Hadžićevi advokati tražili su 22. januara da njihov klijent kojem je 2004. godine dijagnostifikovan tumor na mozgu bude pušten na prevremenu slobodu, ali je Raspravno veće Tribunala 13. marta odbilo taj zahtev.

Po uloženoj žalbi na tu odluku Žalbeno veće je uvažilo njegov zahtjev.

U saoštenju iz Haškog tribunala navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << se da bi Hadžić u Hag trebalo da se vrati u maju, ali nije preciziran datum.

Među uslovima izlaska na prevremenu slobodu od Hadžića se traži da, između ostalog preda pasoš, ne napušta Novi Sad, ne izlazi iz kuće od 23.00 do 7.00 časova i da ga svakodnevno posećuju pripadnici MUP-a Srbije.

Hadžić je optužen za ratne zločine u istočnoj Slavoniji od 1991. do 1993. godine.
Pogledaj vesti o: Goran Hadžić

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hadžić na privremenoj slobodi

Izvor: Akter, 13.Apr.2015

Gorana Hadžića pušten je na privremenu slobodu iz zdravstvenih razloga, a u saopštenju se navodi da bi on u pritvor trebalo da se vrati u maju, ali nije preciziran datum..Hadžićevi advokati tražili su 22. januara da njihov klijent, kome je 2004. godine dijagnostifikovan tumor na mozgu, bude pušten...

Nastavak na Akter...

(Ne)očekivano – Šešelj ostaje na slobodi do jeseni?

Izvor: SandzakPress.net, 14.Apr.2015, 12:55

Srbija – Haški sud neće tražiti povratak Vojislava Šešelja u Sheveningen od Vlade Republike Srbije sve do izricanja presude u septembru, saznaje Blic. Tada će Šešelj imati dvije opcije – ili se mirno vratiti u zatvor ili će biti uhapšen. Do tada haški tribunal trebao bi prikupiti svu Šešeljevu...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.