Gorana Hadžić na privremenoj slobodi

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorana Hadžić na privremenoj slobodi

HAG - Haški sud odlučio je danas da se Goran Hadžić, osumnjičeni za ratne zločine u istočnoj Slavoniji od 1991. do 1993., hitno pusti na privremenu slobodu iz zdravstvenih razloga.

Hadžić, kojem je u novembru 2014. dijagnostifikovan tumor na mozgu, ipak se treba vratiti u pritvor u Hagu vrlo brzo u maju, a do povratka u pritvor može biti u Novom Sadu u Srbiji, piše u upravo objavljenoj odluci >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Žalbenog vijeća.

Iz teksta te odluke vidljivo je da su u novembru 2014. ljekari procijenili da Hadžić s takvom dijagnozom ima još između 12 i 24 mjeseca života.

Hadžićevi advokati su 22. januara  2015. tražili puštanje na privremenu slobodu, no Raspravno vijeće suda je 13. marta odbilo taj zahtjev.

Hadžić se, međutim, žalio na tu odluku i Žalbeno vijeće uvažilo je njegov zahtjev.

Vijeće je odredilo da Hadžić sto prije avionom bude prebačen  u Srbiju i da se vrati u Hag u maju, javio je Večernji list.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Goran Hadžić na privremenoj slobodi

Izvor: Danas, 13.Apr.2015

Haški tribunal pustio je Gorana Hadžića zbog zdravstvenih razloga na privremenu slobodu, saznaje Danas...Odluku je potpisao predsednik Haškog suda Teodor Meron. Goran Hadžić je optužen za ratne zločine u istočnoj Slavoniji od 1991. do 1993. godine...Uskoro opširnije...Odluku je potpisao predsednik...

Nastavak na Danas...

Hadžića puštaju na lečenje kod kuće

Izvor: Mondo, 13.Apr.2015

Haški sud odlučio je danas da se Goran Hadžića, optuženog za ratne zločine u istočnoj Slavoniji od 1991. do 1993. godine, hitno pusti na privremenu slobodu iz zdravstvenih razloga...Foto: screenshot/YouTube..Hadžić, kome je u novembru 2014. dijagnostifikovan tumor na mozgu, trebalo bi da se...

Nastavak na Mondo...

Hag: Hadžić na privremenoj slobodi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Apr.2015

Haški tribunal danas je doneo odluku o hitnom puštanju na prevremenu slobodu Gorana Hadžića iz zdravstvenih razloga...Hadžićevi advokati tražili su 22. januara da njihov klijent kojem je 2004. godine dijagnostifikovan tumor na mozgu bude pušten na prevremenu slobodu, ali je Raspravno veće Tribunala...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Brammertz traži hitno vraćanje Šešelja u pritvor

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Apr.2015, 13:51

Glavni haški tužitelj Serge Brammertz zatražio je u utorak od žalbenog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) da raspravnom vijeću hitno odredi rok od jednog dana za provedu odluke o povratku vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja, optuženog za ratne zločine u Hrvatskoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.