Haški tribunal pušta Hadžića na privremenu slobodu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Apr.2015, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški tribunal pušta Hadžića na privremenu slobodu

Haški tribunal odlučio je da Gorana Hadžića, optuženog za ratne zločine u istočnoj Slavoniji od 1991. do 1993, hitno pusti na privremenu slobodu iz zdravstvenih razloga, potvrdio je za N1 predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom Rasim Ljajić.

Hadžić, kojem je u novembru 2014. dijagnostikovan tumor na mozgu, ipak treba da vrati u pritvor u Hagu već u maju, a dotad može da bude u Novom Sadu.

Ljajić je za N1 rekao da je zdravstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stanje Gorana Hadžića izuzetno teško. On je objasnio da Haški tribunal treba da pregleda medicinsku dokumentaciju Gorana Hadžića kako bi utvrdili da li je on uopšte u stanju da leti avionom.

Ukoliko jeste, Vlada Srbije će, kako to nalažu procedure, odmah poslati avion po Hadžića.

Hadžić je kao pripadnik udruženog zločinačkog pothvata predvođenog bivšim predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem optužen za ratne zločine nad hrvatskim stanovništvom od 1991. do 1993. u istočnoj Slavoniji.
Pogledaj vesti o: Hag,   Goran Hadžić,   Rasim Ljajić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Slučaj Hadžić i Šešelj: Bolest se isprečila pravdi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Apr.2015, 11:16

Goran Hadžić, haški optuženik privremeno oslobođen iz zdravstvenih razloga, stići će u Srbiju u utorak uveče ili u sredu ujutru, potvrdili su zvaničnici Srbije. Haški tribunal odlučio je da Gorana Hadžića, kome je 2014. ustanovljen tumor na mozgu privremeno oslobodi usvojivši njegovu žalbu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.