HOĆE DA HAPSE PUTINA! Haški sudija krenuo na ruskog predsednika - Moskva spremila jak odgovor

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2023, 10:16

HOĆE DA HAPSE PUTINA! Haški sudija krenuo na ruskog predsednika - Moskva spremila jak odgovor

Moskva ne priznaje jurisdikciju haškog suda.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije raspisalo je poternicu za još jednim sudijom Međunarodnog krivičnog suda - Tomokom Akaneom, koji je izdao nalog za hapšenje predsednika Vladimira Putina.

Prema podacima Istražnog komiteta, Tomoko Akane je jedan od sudija koji su doneli „nezakonitu odluku o hapšenju“ Putina.

U maju je komitet >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podigao optužnicu protiv tužioca Međunarodnog krivičnog suda Hana Karima Asada Ahmada i sudije Rosarija Salvatore Aitala. Oni su stavljeni na poternicu.

Podsetimo, Međunarodni krivični sud u Hagu 17. marta izdao je naloge za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina i dečjeg ombudsmana.

Marije Lavov-Belove zbog optužbi za "ilegalno deportovanje" ukrajinske dece.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.