Florens Artman puštena na slobodu

Izvor: RTS, 29.Mar.2016, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Florens Artman puštena na slobodu

Bivša predstavnica za štampu Haškog tužilaštva Florens Artman puštena je na slobodu, potvrdio je za RTS njen branilac Genel Metro.
Genel Metro rekao je za RTS da je oko 15 časova dobio odluku predsednika Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Teodora Merona kojom se odobrava zahtev odbrane da Artmanova bude puštena na slobodu posle dve trećine odležane kazne.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Haški tribunal objavio je da je u odluci o privremenom oslobađanju Artmanove "u obzir uzeto njeno primerno vladanje u pritvorskoj jedinici UN i to što je odslužila dve trećine kazne".
Navedeno je da je posebno razmatrana žalba Artmanove u vezi s uslovima u pritvorskoj jedinici UN i da je predsednik suda Teodor Meron ocenio žalbu neosnovanom.
Bivšu portparolku Haškog tužilaštva uhapsili su 24. marta pripadnici službe bezbednosti Ujedinjenih nacija i holandske policije i sproveli je u zgradu Tribunala, a potom prebacili u zatvor u kvartu Sheveningen.
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.