Artman i dalje s optuženima za ratne zločine

Izvor: Radio 021, 28.Mar.2016, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Artman i dalje s optuženima za ratne zločine

Advokat bivše portparolke Tužilaštva Haškog tribunala Florans Artman izjavio je da je njegova klijentkinja i dalje u pritvoru u istoj pritivorskoj jedinici gde su i optuženi za ratne zločine, prenosi agencija AP.

Artmanovu su 24. marta priveli čuvari Tribunala, kada je ulazila u zgradu da prisustvuje izricanju presude bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću.

Portparolku nekadašnje glavne tužiteljke Karle del Ponte, od 2000. do 2006. godine, Haški >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tribunal optužio je za nepoštovanje tog suda, zbog objave podataka iz tajnih odluka Žalbenog veća Haškog suda u predmetu Slobodan Milošević koje je objavila u svojoj knjizi "Mir i kazna" i u članku "Prikriveni ključni dokazi o genocidu".

Ona je 2011. godine osuđena na sedam dana zatvora pošto je ignorisala dve naredbe suda da u određenom roku plati globu od 7.000 evra, kojom ju je kaznio zbog nepoštovanja suda. Njen advokat Genael Metro rekao je da je Artmanova u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu "do daljeg".

Posle njenog hapšenja Metro je rekao da je Artmanova "u pritvoru u uslovima pojačanog nadzora zbog rizika od samoubistva, što znači da je njena ćelija osvetljena 24 sata dnevno i svakih 15 minuta je kontrolišu stražari". Rekao je takođe da je uputio zahtev za njeno oslobađanje, a u međuvremenu bolje zatvorske uslove jer su sadašnji "potpuno bespotrebni, neopravdani i neodgovarajući".

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.