Doušnici odali Mladićevo skrovište?

Izvor: Vesti-online.com, 24.Dec.2010, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doušnici odali Mladićevo skrovište?

Ambasadi SAD u Srbiji, policiji i nadležnom tužilaštvu dve osobe su nedavno, u nameri da dobiju raspisanu nagradu od 10 miliona evra, prijavile lokaciju na kojoj se nalazi haški optuženik general Ratko Mladić, javljaju beogradski mediji.

Dve osobe predstavile su se novinaru nedeljnika "Vreme" kao Slobodan i Marko i vrlo uverljivo prepričale nedavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << susret jednog od njih sa generalom Mladićem.

O tome su najpre obavestili ambasadu SAD u Beogradu, a potom i Tužilaštvo za ratne zločine.

Policija ih je ispitivala o susretu sa najtraženijim "haškim beguncem", a izvesni Marko prošao je i poligrafski test, na kome je tvrdio da se nedavno susreo sa osobom koja mu se predstavila kao Nikola K., a za koju je on siguran da je Ratko Mladić, piše nedeljnik "Vreme" a prenosi "Press".

Nakon početnog oduševljenja nadležnih, kako tvrde "doušnici", više im se niko nije obratio, a njihovi pozivi policiji, kako bi saznali šta se događa, čak su i grubo odbijani.

Prenosimo delove teksta:

"Marko kaže da su se s tim čovekom sastali predveče u tamnoj prostoriji, u kojoj se lice domaćina nije najbolje razaznavalo, a u početku razgovora je i držao dlan desne ruke na bradi i delimično preko usta. Bila je to sobica u sklopu neuglednog objekta koji ne bi valjalo zvati kafićem, a još manje kafanom...

Razgovor je bio čudan. Domaćin je bio očito oprezan. Ispitivao je Marka svašta, ali mu ništa suvislo nije rekao, pogotovo ne o mogućem poslu zbog kojeg mu je Marko navodno doveden...

Kad se već sasvim smračilo, a razgovor i dalje nije vodio nikuda, domaćin je ustao i upalio svetlo. Slaba sijalica osvetlila je sto za kojim su sedeli treperavim žutim svetlom, toliko nejakim da je stvaralo dvostruke senke na svim predmetima. I na licima. No, i to je bilo dovoljno da Marko, kako mi je nekoliko puta ponovio, shvati da je čovek koji je ponovo seo za sto - Ratko Mladić.

Istina, vidno stariji od lika sa TV snimaka i fotografije na poternici, sa pet-šest kilograma manje i kosom koja više nije začešljana unazad u strogu i jednostavnu vojničku frizuru, već je namerno češljana prema čelu kako bi pokrila visoke zaliske. Glas mu više nije tako osoran kakvog pamtimo, nego tiši, niži, umoran.

Ali, za Marka nije bilo sumnje. Kladio bi se u život da sa suprotne strane stola, na tek nešto više od metra udaljenosti, sedi haški begunac. Čovek koji se već 15 godina uspešno skriva izbegavajući hapšenje zbog optužbe za ratne zločine..."

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Policija dobila obavijest gdje se nalazi Mladić

Izvor: Cafe.ba, 24.Dec.2010

Veleposlanstvu SAD u Srbiji, policiji i nadležnom tužiteljstvu dvije osobe su nedavno, u namjeri da dobiju raspisanu nagradu od 10 milijuna eura, prijavile lokaciju na kojoj se nalazi haški optuženik Ratko Mladić, piše „Vreme u najnovijem broju.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.