Dačić: Begunci da se predaju

Izvor: B92, 22.Sep.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Begunci da se predaju

Apatin -- Ministar policije Ivica Dačić smatra da bi bilo najbolje da se haški optuženici sami predaju.

Nakon poslednjih kritika koje je, zbog neefikasne potrage za beguncima, Beogradu uputio haški tužilac Serž Bramerc, Dačić je pozvao haške optuženike da se predaju.

"Pozivam ih da se dobrovoljno predaju, kao što su to učinili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mnogi pre njih, jer je Srbija dovedena u situaciju da bude talac dva čoveka, što ugrožava naše nacionalne i državne interese", rekao je ministar tokom današnje radne posete Apatinu.

Dačić nije želeo posebno da komentariše ocenu Bramerca da Srbija nedovoljno sarađuje sa Tribunalom, jer je, kao što je naglasio, bilo mnogo tumačenja na tu temu u poslednjih nekoliko dana.

"Ne bih ulazio u ocenu njegovih izjava, imaju'i u vidu da se svaka njegova reč posebno meri, zbog značaja koje one imaju za evropske integracije Srbije", rekao je Dačić.

On je u tom kontekstu podsetio na opredeljenje Srbije da nastavi s punom saradnjom sa Haškim tribunalom.

"Siguran sam da su svi koji su dolazili u Srbiju iz svih međunarodnih struktura, uključuju'i bezbednosne i političke, svesni koliko je Srbija uradila na uspostavljanju pune saradnje sa Hagom. Ali smo isto tako svesni da kod nekih faktora u međunarodnoj zajednici puna saradnja znači jedino hapšenje dva preostala optuženika", zaključio je Dačić.

Ministar policije se nada da će se Bramerc, prilikom naredne posete Beogradu, uveriti u punu konstruktivnost Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić pozvao haške begunce da se predaju

Izvor: Blic, 22.Sep.2010

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, još jednom je povodom najnovije izjave glavnog tužioca haškog Tribunala Serža Bramerca, ponovio da bi bilo najbolje da se optuženici sami predaju..."Pozivam ih da se dobrovoljno predaju, kao što su to učinili mnogi pre njih. Jer...

Nastavak na Blic...

Dačić pozvao haške begunce da se predaju

Izvor: Glas javnosti, 23.Sep.2010, 07:01

APATIN - Ministar policije Ivica Dačić smatra da bi bilo najbolje da se haški optuženici sami predaju...Nakon poslednjih kritika koje je, zbog neefikasne potrage za beguncima, Beogradu uputio haški tužilac Serž Bramerc, Dačić je pozvao haške optuženike da se predaju..."Pozivam ih da se dobrovoljno...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.