Izvor: Beta, 04.Nov.2009, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc posle podne stiže u Beograd

BEOGRAD, 4. novembra 2009. (Beta) - Glavni haški tužilac Serž Bramerc dolazi u sredu posle podne u dvodnevnu posetu Beogradu tokom koje će razgovarati s najvišim zvaničnicima o saradnji Srbije sa Tribunalom u Hagu. Bramerc će razgovarati s tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i zvaničnicima srpskih službi bezbednosti. Drugog dana posete,u četvrtak, Bramerc bi trebalo da razgovara s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasimom Ljajićem, kao i s premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Glavne teme razgovora Bramerca sa srpskim zvaničnicima biće saradnja Srbije sa Haškim tribunalom. Od procene te saradnje zavisi nastavak procesa evropske integracije Srbije, jer Holandija traži punu saradnju Srbije s Tribunalom, uključujući izručenje poslednje dvojice optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića, kako bi se odmrzao Prelazni trgovinski sporazum S
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.