Trampovo pismo Tačiju dobra vest za Kosovo

Izvor: B92, 19.Dec.2018, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Trampovo pismo Tačiju dobra vest za Kosovo"

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je ocenio da je pismo predsednika SAD Donalda Trampa kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju dobra vest za Kosovo.

„SAD su od početka bile i nastavljaju da budu najsnažniji podržavaoci države Kosovo, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kao premijer Kosova snažno podržavam svaki pokušaj za jedinstvo stavova političkog spektra Kosova i brzih priprema za okončanje sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma između dve države, Kosova i Srbije“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp uputio je pismo predsedniku Tačiju, u kojem između ostalog traži od Tačija i ostalih lidera Kosova da „iskoriste jedinstven trenutak i govore jednoglasno tokom mirovnih pregovora, i da se uzdrže od akcija koje bi mogle da otežaju postizanje sporazuma“.

„Kosovo je ključni partner u našim naporima za garantovanje mira i stabilnosti u celoj Evropi. Pozdravljam vaše trenutne napore za pomirenje sa Srbijom. Neuspeh u pokušaju da se iskoristi ova jedinstvena mogućnost bio bi tragedija, budući da je teško očekivati drugu šansu za sveobuhvatan mir uskoro“, stoji u pismu koje je potpisao Tramp 14. decembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haradinaj: Trampovo pismo dobra vest za Kosovo

Izvor: Danas, 19.Dec.2018

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj večeras je, komentarišući pismo predsednika SAD Donalda Trampa upućeno predsedniku Kosova Hašimu Tačiju, izjavio da je to dobra vest za državu i narod Kosova. Članak Haradinaj: Trampovo pismo dobra vest za Kosovo se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.