Tači: Ako se sudi pošteno, dokazaće se da nisam počinio zločin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020, 15:03

Tači: Ako se sudi pošteno, dokazaće se da nisam počinio zločin

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je večeras da je završio saslušavanje u Specijalnom tužilaštvu u Hagu nakon četiri dana, javlja Kljan Kosova.

"Nakon što sam završio sa svedočenjem, veoma sam zadovoljan što sam četiri dana zaredom imao priliku da dam objašnjenja o svim pitanjima koja se tiču moje aktivnosti tokom rata i mojih napora za mir i napredak", rekao je Tači, prenosi Kosovo onlajn.

Specijalno tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu, koja je sudu podneta dva meseca ranije, kojom se Tači, kao i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

"Sada je na tužiocu i sudiji da presude o mom svedočenju. Verujem da ću imati pravedno i nepristrasno suđenje o onome što sam svedočio. Da nisam počinio nijedan zločin i da je rat OVK bio pravedan rat za slobodu Kosova ", rekao je on.

Na pitanje novinara da li ga je tužilac pitao u vezi sa navodima Dika Martija o "Žutoj kući", Tači je rekao da nije bio upitan o tome.

"Večeras nemam pravo da govorim o bilo kakvim informacijama koje se tiču mog svedočenja koje je trajalo četiri dana. Međutim, u vezi s vašim pitanjem, mogu potvrditi da me ni u jednom slučaju nisu pitali o tvrdnjama Dika Martija", rekao je Tači.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ČETVRTI DAN PRED SUDOM: Nastavlja se Tačijevo maratonsko ispitivanje, detalji još uvek nepoznati

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2020

Tači je nastavio danas popodne, 4. dan za redom, razgovore u zgradi pecijalizovanih veća i tužilaštva Kosova sa sedištem u Hagu..Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači nastavio je danas popodne, 4. dan za redom, razgovore u zgradi Specijalizovanih veća i tužilaštva tzv....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.