Hoće li kosovska skupština sutra o rezoluciji za Tačija?

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2018, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće li kosovska skupština sutra o rezoluciji "za Tačija"?

Predsedništvo Skupštine Kosova odlučiće danas o održavanju vanredne sednice kosovskog parlamenta na zahtev opozcije, a na kojoj bi, kako je najavljeno, trebalo da bude doneta rezolucija o temama koje će se naći u Briselu u okviru predstojeće nove runde dijaloga, 7. septembra.

Na vanrednoj sednici parlamenta, koja bi trebalo da bude održana sutra, očekuje se da će poslanici raspravljati o obavezama kosovskog predsednika Hašima Tačija, ukoliko tema dijaloga bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << razmena teritorija ili korekcija granice između Kosova i Srbije.

Opozicija i deo vladajuće koalicije protivi se promeni granice između Srbije i Kosova, pa bi, prema najavama, rezolucija Tačiju trebalo da zabrani svaku raspravu na tu temu.

Tači, međutim, misli drugačije i kaže da je "vreme za veliki istorijski sporazum" između Prištine i Beograda.

Predsednik privremenih kosovskih institucija je juče tokom susreta sa pedstavnicima međunarodnih misija i Ambasade SAD u Prištini rekao da smatra da ne treba stajati u mestu i zadržati se na pat poziciji.

- Zaostajenje i čekanje u rešavanju odnosa između Kosova i Srbije je upravo poziv na tenzije, destabilizaciju, velike probleme, ne samo među nama, nego u čitavom regionu - rekao je Tači i dodao da niko nema vremena za gubljenje, "ni Kosovo, ni Srbija".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Kosova o rezoluciji kojom se Tačiju zabranjuje da razgovara o podeli

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2018

Na zahtev opozicionih stranaka, Predsedništvo Skupštine Kosova zakazalo je za sutra vanrednu sednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o rezoluciji kojom se predsedniku Hašimu Tačiju zabranjuje da u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom razgovara o podeli ili redefinisanju granica...Predsednik...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kosovska skupština sutra vanredno o dijalogu sa Beogradom

Izvor: RTS, 03.Sep.2018

. Predsedništvo kosovske skupštine odučilo je da sutra bude održana vanredna sednica, na kojoj će se raspravljati o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i najavama Hašima Tačija o "korekciji granica". Vanrednu raspravu zatražile su albanske opozicione stranke.

Nastavak na RTS...

Kosovska skupština sutra o rezoluciji "za Tačija"?

Izvor: B92, 03.Sep.2018

Priština -- Predsedništvo Skupštine Kosova odlučiće o održavanju vanredne sednice kosovskog parlamenta na zahtev opozcije...Na toj sednici bi, kako je najavljeno, trebalo da bude doneta rezolucija o temama koje će se naći u Briselu u okviru predstojeće nove runde dijaloga, 7. septembra...Na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.