Skupština Kosova o rezoluciji kojom se Tačiju zabranjuje da razgovara o podeli

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2018, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova o rezoluciji kojom se Tačiju zabranjuje da razgovara o podeli

Na zahtev opozicionih stranaka, Predsedništvo Skupštine Kosova zakazalo je za sutra vanrednu sednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o rezoluciji kojom se predsedniku Hašimu Tačiju zabranjuje da u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom razgovara o podeli ili redefinisanju granica.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji nije hteo da odgovara na pitanja novinara posle današnjeg sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Predsedništva parlamenta već je samo rekao da će se sutra voditi "duga diskusija o dijalogu".

Predsedništvo Skupštine Kosova je danas odlučilo da se za sutra u deset časova na zahtev opozicionih stranaka sazove vanredna sednica Skupštine Kosova na kojoj bi se donela rezolucija kojom se predsedniku Kosova Hašimu Tačiju zabranjuje da u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom razgovara o podeli ili redefinisanju granica.

Šef poslaničke grupe Socijademokratske partije Kosova Dardan Sejdiu, na čiju je inicijativu pokrenut zahtev za vanrednom sednicom parlamenta, izrazio je očekivanje da će poslanici usvojiti rezoluciju a da će dijalog biti vraćen u Skupštinu Kosova.

On je ocenio da je svaka diskusija o normalizaciji odnosa sa Srbijom van parlamenta i bez njegovog mandata, u suprotnosti sa Ustavom Kosova.

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti pozvao je poslanike vladajućih partija da podrže rezoluciju kojom se zabranjuje predsedniku Kosova da pregovara o suverenitetu zemlje.

Usvajanje rezolucije kojom se Tačiju zabranjuje da na dnevni red dijaloga postavi i pitanje granica Kosova podržavaju i vladajuće stranke Alijansa za budućnost Kosova premijera Ramuša Haradinaja i Socijaldemorkatska inicijativa, zamenika premijera Fatmira Ljimaja.

U Demokratskoj partiji Kosova (DPK) kažu da su protiv promena granice ali po saznanjima agencije Beta, poslanici te stranke neće glasati za rezoluciju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Skupština Kosova sutra o rezoluciji u kojoj se Tačiju zabranjuje da razgovara o podeli

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2018

Na zahtev opozicionih stranaka, Predsedništvo Skupštine Kosova zakazalo je za sutra vanrednu sednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o rezoluciji kojom se predsedniku Kosova Hašimu Tačiju zabranjuje da u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom razgovara o podeli ili redefinisanju granica...Predsednik...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.