Haradinaj:Ja ću voditi zemlju ubrzo

Izvor: B92, 14.Avg.2014, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj:Ja ću voditi zemlju ubrzo

Ramuš Haradinaj izjavio da će od druge polovine septembra on voditi vladu Kosova umesto aktuelnog premijera Hašima Tačija.

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat opozicione koalicije za premijera Kosova je za današnji Epoka e re kazao da njegova koalicija sada ima 65 glasova medju 120 poslanika Skupštine Kosova.

"Verujem da ću u drugoj polovini septembra ja voditi zemlju. U drugoj polovini septembra mi ćemo započeti posao", rekao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prema njegovim rečima, koalicija AZBK, DSK i IK, uz podršku Samoopredeljenja i stranaka manjina formirana je kako bi promenila stanje na Kosovu i dovela do kvalitetnih promena.

Haradinaj je odbio mogućnost zajedničke vlade sa DPK i njenim liderom Hašimom Tačijem.

"(Vlada) Tači tri (treća Tačijeva vlada) ne podrazumeva samo ličnost, već podrazumeva koncept, vladajuće vrednosti i štete koje su nanete zemlji", rekao je Haradinaj.

Prema njemu dobro je za DPK i Tačija da od sada svoj doprinos daju kao deo opozicije.

Haradinaj je dodao da će on voditi dijalog sa Srbijom, ali je izrazio spremnost da u tom procesu deo odgovornosti dobije i pokret Samoopredeljenje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.