Čepurin postavio Tačija na mesto! Vodite se diplomatijom u hodniku, a OVO JE STAV RUSIJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2018, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin postavio Tačija na mesto! Vodite se "diplomatijom u hodniku", a OVO JE STAV RUSIJE!

Nastup predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija u Parizu, na obeležavanjuu sto godina od pobede u Prvom svetskom ratu, prokomenatarisao je i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin nazivajući ga "diplomatijom u hodniku“.

- Vidimo da se kosovska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << specijalna operacija „diplomatija u hodniku“ nastavlja, premestivši se iz Njujorka u Pariz. To ne utiče na stav Rusije ni na koji način, a i ne može da utiče u principu - napisao je Čepurin na svom nalogu na Tviteru.

Видимо да се косовска специјална операција „дипломатија у ходнику“ наставља, преместивши се из Њујорка у Париз. То не утиче на став Русије ни на који начин, а и не може да утиче у принципу.

— Александр Чепурин (@AVChepurin) November 13, 2018

Ruski ambasador se osvrnuo i na dešavanja u Parizu.

- Mnoštvo propusta na ceremoniji u Parizu nas sasvim ne raduje. Ipak, svet će se uvek sećati podviga vojnika-pobednika među kojima istaknuto mesto pripada pre svega srpskim, ruskim, francuskim herojima. Istorija je jača od ceremonije - dodao je ruski ambasador.

Мноштво пропуста на церемонији у Паризу нас сасвим не радује. Ипак, свет ће се увек сећати подвига војника-победника међу којима истакнуто место припада пре свега српским, руским, француским херојима. Историја је јача од церемоније.

— Александр Чепурин (@AVChepurin) November 13, 2018

Podsetimo, tokom ceremonije obeležavanja 100 godišnjice pobede u Prvom svetskom rata, zbog rasporeda sedenja izbio je diplomatski skandal koji još uvek u političkom i medijskom fokusu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.