Završena rasprave u načelu o setu zakona iz državne uprave i lokalne samouprave

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2018, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena rasprave u načelu o setu zakona iz državne uprave i lokalne samouprave

Skupština Srbije završila je večeras načelnu raspravu o setu zakona iz oblasti državne uprave i lokalne samouprave, reizboru Jorgovanke Tabaković za guvernerku Narodne banke Srbije, izboru vice guvernera i članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Nastavak sednice zakazan je za petak, 13.jun kada će početi razmatranje amandmana.

Poslanici su tokom rasprave u načelu najčešče govorili o ponovnom izboru Jorgovanke Tabaković i izneli niz kritika na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << njen rad u prethodnih šest godina na toj funkciji, ali se govorili i mimo dnevnog reda o protestima zbog visoke cene goriva i žalbi predsednika opštine Paraćin Savetu Evrope na aktuelnu vlast u Srbiji.

Poslanici su objedinjeno razmotrali ;izmene i dopune zakona o lokalnoj samoupravi, o državnoj upravi, o matičnim knjigama i javnim agencijama, koje je podnela Vlada Srbije.Objedinjeno je razmatran i Predlog zakona o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Rasprava je bila objedinejna i o izmenama i dopunama zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, o službenoj upotrebi jezika i pisama, koje je takođe podnela Vlada Srbije.

Zatim, o predlogu izmena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji, koji su podneli narodni poslanici Studenka Kovačević, Miletić Mihajlović, Darko Laketić i Dejan Radenković, kao i o potvrđivanju Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti, koje je podnela Vlada Srbije, kao i ;odluci o izboru predsednika sudova koji je podnela Visoki savet sudstva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.