Zvanično: Ataman u PAO

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 11:04

Zvanično: Ataman u PAO

Grčki Panatinaikos potvrdio je dolazak Ergina Atamana na klupu tog kluba.

To nije nikakvo iznenađenje, s obzirom na to da je odavno bilo poznato da će se turski stručnjak preseliti u Atinu i pomoći posrnulom gigantu da se vrati na staze stare slave.

Štaviše, on je kao i dalje aktuelni trener Efesa (danas imenovana njegova zamena Erdem Džan), već govorio o planovima Panatinaikosa za sledeću sezonu koji su poprilično veliki.

"Tržište imena visokog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nivoa u Evropi nije još otvoreno i nema ozbiljnih promena još uvek ali jasno je da će tim nameravati da stigne do Fajnal fora i da osvoji Evroligu. Međutim nije samo do trenera, nije samo do toga šta on sam može da uradi. To smo se dogovorili sa čelnicima Panatinaikosa. Biće sigurno jak sastav ali ne mogu da govorim o imenima. Za dve tri nedelje će se transferi desiti“, rekao je Ataman i tako otkrio šta ga je privuklo da dođe.

Ataman je sa klubom potpisao ugovor do kraja 2025. godine i u dve sezone će pokušati da im donese trofej Evrolige koji čekaju od 2012. godine.

Turski stručnjak je predvodio Efes prvi put na prelasku između dva milenijuma, a potom ponovo od 2008. do 2010. Najveće uspehe je zabeležio u trećem mandatu kada je osvojio dve Evrolige. Sa tim timom se oprostio osvojišvi titulu tamošnjeg prvenstva.

Na taj način se preporučio čelnicima tima iz grčke prestonice.

"Sjajan je osećaj što sam ovde. Bio sam mnogo puta u OAKA areni, ali kao rival. Sada smo svi tu i spremni za ispunjenje velikih ciljeva", rekao je Ataman po dolasku i dodao:

"Optimističan sam, naravno. Zašto bih inače bio ovde? OAKA je mesto mnogih titula i uspomena. Panatinaikos je jedan od najvećih evropskih timova i vreme je da se vrate godine uspeha."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.