Žreb za EP za košarkaše u nedelju

Izvor: Studio B, 28.Jan.2011, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žreb za EP za košarkaše u nedelju

Žreb za Evropsko prvenstvo u košarci, koje će ove godine biti održano u Litvaniji, biće održan u nedelju 30. januara, u 18,30 časova po srednjoevropskom vremenu, u zgradi Litvanskog nacionalnog teatra u Viljnusu, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Reprezentacija Srbije je pred žreb svrstana u prvi šešir, zajedno sa selekcijama: >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Španije, Grčke i Slovenije. U drugom šeširu su: Francuska, Rusija, Hrvatska i Turska, u trećem: Nemačka, Litvanija, Crna Gora i Belgija, a u četvrtom: Velika Britanija, Makedonija, Izrael i Gruzija. U petom šeširu su: Italija, Bugarska, Poljska i Bosna i Hercegovina i u šestom: Ukrajina, Letonija i dve reprezentacije iz dodatnih kvalifikacija, koje će krajem avgusta igrati Finska, Mađarska i Portugalija.

Timovi će biti raspoređeni u četiri grupe po šest ekipa. Najbolja tri tima iz svake grupe kvalifikovaće se u narednu rundu, gde se formiraju dve grupe sa šest timova. Prva četiri tima iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale. Od četvrtfinala, do kraja takmičenja igraće se po sistemu elimninacije, precizirano je u saopštenju KSS.

Ovo je prvi put da na šampionatima Evrope učestvuju 24 nacionalne selekcije. Evropski šampionat se igra od 31. avgusta do 18. septembra 2011. godine, a gradovi domaćini su: Alitus, Klaipeda, Penevezis, Siauliai, Viljnus i Kaunas.

Delegaciju Srbije na žrebu za Evropski šampionat činiće tim menadžer nacionalne selekcije Miroslav Berić i predstavnik za medije KSS Vladimir Sibinović.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija u nedelju saznaje rivale za EP 2011.

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2011

U glavnom gradu Litvanije, Viljnusu, u nedelju će biti obavljen žreb za Evropsko prvenstvo u košarci koje će od 31. avgusta do 18. septembra 2011. održanou ovoj zemlji...Reprezentacija Srbije je pred žreb svrstana u prvi šešir, zajedno sa selekcijama španije, Grčke i Slovenije. U drugom šeširu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.