Zmajevi doveli bivšeg igrača Panatinaikosa, da li su kompletirali roster? (foto)

Izvor: Sportske.net, 08.Avg.2020, 10:45

"Zmajevi" doveli bivšeg igrača Panatinaikosa, da li su kompletirali roster? (foto)

Cedevita Olimpija predstavila veliko pojačanje.

Kako je i zvanično obelodanjeno, Rajon Braun je novo pojačanje Cedevita Olimpije.

U pitanju je 28-godišnji košarkaš koji nastupa na pozicijama "dva" i "tri", a potpisao je jednogodišnji ugovor sa timom iz Ljubljane.

Minulu sezonu počeo je u redovima Panatinaikosa, ali je imao epizodnu ulogu u ekipi iz Atine, ubacio je svega tri poena na osam nastupa u EL, u grčkom šampionatu je igrao nešto više, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pa je u proseku beležio 6,3 poena i 2,3 asistencije po meču.

U januaur tekuće godine pojačao je Tofaš, na tri nastupa u Evrokupu u proseku je beležio 12,7 poena, tri asistencije i dva skoka po meču, u turskoj Super ligi još bolji sa 13,8 poena, 4,2 skoka i 3,2 asistencije po susretu u proseku.

Četiri godine nosio je dres Univerziteta Majami, pre nego što je 2014. godine izašao na NBA draft, ali nije bio izabran, iako je upisao 17 nastupa na Letnjoj ligi za Šarlot, Golden Stejt i Denver.

Stigao je u Evropu, potpisao za Hapoel iz Tel Aviva, igrao je potom za Ekselsior iz Brisela, finsku Kataju, Dižon i Promiteas, pre nego to je pojačao Panatinaikos.

Osvojio je finski šampionat 2017. godine, dve godine kasnije igrao je grčkom Ol-staru.

Braun je deveto pojačanje Cedevita Olimpije ove sezone, nakon Kendrika Perija (Mega), Alena Hodžića i Žige Dimeca (Primorska), zatim Dana Duščaka (Real Madrid), Mangoka Matijanga (Bahčešehir), Roko Leni Ukića (Antib) i dvojca iz omladinskog pogona Roka Radovića i Egora Sitnikova.

Jurica Golemac na raspolaganju ima još Mikaela Hopkinsa, Eda Murića i Jaku Blažiča.

View this post on Instagram

IT'S OFFICIAL: @swish__15 is the new @kkcedevitaolimpija reinforcement. Welcome to #ABALiga!

A post shared by ABA Liga (@aba.liga) on Aug 7, 2020 at 3:18pm PDT

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.