Zaplenjeni grčki tankeri, Atina odmah reagovala

Izvor: B92, 27.Maj.2022, 19:37

Zaplenjeni grčki tankeri, Atina odmah reagovala

Iranska Revolucionarna garda saopštila je da je zaplenila dva grčka tankera u Persijskom zalivu zbog nepreciziranih prekršaja, javili su iranski državni mediji.

Mornarica Revolucionarne garde danas je zaplenila dva grčka tankera zbog kršenja u vodama Persijskog zaliva, navedeno je u saopštenju Garde, javila je državna agencija IRNA, preneo je Rojters.

Iran je prethodno saopštio da je odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da preduzme kaznene mere protiv Grčke zbog zaplene iranske nafte kod grčke obale, javio je poluzvanični Nour njuz.

Nour njuz, koji je blizak najvišem iranskom telu državne bezbednosti, nije izvestio kakve će mere Iran preduzeti.

Grčka je danas protestovala kod iranskog ambasadora u Atini zbog, kako je navela, nasilnog zauzimanja dva broda pod grčkom zastavom u Persijskom zalivu od strane iranskih snaga, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

Atina je pozvala na momentalno oslobađanje brodova i njihovih posada, nazivajući akcije Irana piratijom, preneo je Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran zaplenio dva grčka tankera, Grčka protestuje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2022

Grčka je danas protestovala kod iranskog ambasadora u Atini zbog, kako je navela, nasilnog zauzimanja dva broda pod grčkom zastavom u Persijskom zalivu od strane iranskih snaga, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje...Atina je pozvala na momentalno oslobađanje brodova i njihovih posada,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.