Zaev: Nećemo dozvoliti vraćanje svadja i problema sa susedima

Izvor: Beta, 24.Nov.2019, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Nećemo dozvoliti vraćanje svadja i problema sa susedima

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da Skoplje neće dozvoliti da se u odnose sa susednim zemljama ponovo vrate svadje i problemi."Nećemo dozvoliti da ponovo vratimo svadje, probleme i slično. Mi smo mala zemlja i imaćemo koristi ako gradimo prijateljstvo, ali svakako ne na štetu našeg identiteta, našeg naroda i naše budućnosti", rekao je Zaev u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE).Na konstataciju RSE kako često izjavljuje da su Grčka i Bugarska promoteri makedonskih evroatlantskih integracija, a da neki njihovi nedavni potezi to ne pokazuju, Zaev je rekao da je za njega najvažnije kako se te dve zemlje ponašaju tamo gde se odlučuje o Severnoj Makedoniji.Naveo je da je na Ministarskom savetu i u Savetu EU, gde se odlučivalo o datumu za početak pristupnih pregovora Severne Makedonije s Unijom, Bugarska bila medju najglasnijim podržavaocima Skoplja, a da je grčki premijer bio veoma pozitivan, tražeći odredjivanje datuma i za Severnu Makedoniju i za Albaniju.RSE, medjutim, navodi da je nova, konzervativna vlada u Atini promovisala novu trgovačku oznaku "Macedonia the GReat", u vreme kada je Zaev boravio u Grčkoj, a da se u deklaraciji bugarskog parlamenta uslovljava severnomakedonski put ka EU, izmedju ostalog i time da se u udžbenicima ne pominje ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zaev: Nećemo dozvoliti vraćanje svađa i problema sa susedima

Izvor: Danas, 24.Nov.2019

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da Skoplje neće dozvoliti da se u odnose sa susednim zemljama ponovo vrate svađe i problemi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.