Zabeležen dragoceni trenutak istorije: Zajedno princ Filip i poslednja kraljica Jugoslavije FOTO

Izvor: B92, 19.Apr.2021, 21:06

Zabeležen dragoceni trenutak istorije: Zajedno princ Filip i poslednja kraljica Jugoslavije FOTO

Crno-belu fotografiju na kojoj poziraju princ Filip i Aleksandra od Grčke, koja je udajom za Petra II Karađorđevića postala poslednja kraljica Jugoslavije, objavio je na Fejsbuku njen sin, trenutni srpski prestolonaslednik, princ Aleksandar II Karađorđević.

"Pokojni vojvoda od Edinburga Princ Filip sa mojom majkom Kraljicom Aleksandrom od Jugoslavije. U to vreme - mladi Princ Filip od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grčke i Danske, sa svojom rođakom Princezom Aleksandrom od Grčke i Danske", napisao je Karađorđević uz fotografiju na se njih dvoje nalaze u dečjoj dobi.

"Kakve vredne uspomene", "Divna fotografija", "Kakva lepa deca", samo su neki od komentara njegovih pratilaca.

Inače, Karađorđević je odmah nakon vesti o smrti princa Filipa na Fejsbuku izrazio saučešće "krsnoj kumi" britanskoj kraljici Elizabeti, i podelio dve fotografije na kojima je on sa princom.

"Sa velikom tugom, moja supruga i ja, kao i čitava kraljevska porodica primili smo vest da se danas upokojio Nj.K.V. Princ Filip, Vojvoda od Edinburga, suprug Nj.V. britanske Kraljice Elizabete II, moje krštene kume.

Princ Filip je bio sin grčkog i danskog princa Andreja, rođenog brata grčkog kralja Konstantina, mog pradede po majci. U blaženopočivšem vojvodi imali smo dobrog rođaka i iskrenog prijatelja čija će uspomena večno živeti. Njegov odlazak stvoriće prazninu u srcima svih koji su ga poznavali", napisao je tada Karađorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.