Izvor: Luftika.rs, 29.Apr.2021, 15:28

Za odmor sa decom u Grčkoj 300 evra u startu za PCR testove, bez vakcine

Grčki hotelijeri zahtevaju od minstra za turizam varaćanje starosne granice za PCR testiranje dece na 12 godina, sa sadašnjih 5, i mogućnost ulaska u zemlju sa brzim jeftinijim antigenskim testovima. Oni su nove izmenjene procedure okarkterisali kao otežavajuće sa porodice sa decom jer su ukupni troškovi za PCR testiranje veliki.
Nakon izmene protokola u vezi sa procedurama ulaska stranih posetilaca u Grčku, grčki >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << hotelijeri putovanje u Grčku karakterišu kao onemogućeno za porodice sa malom decom.
Prema ažuriranim protokolima, obaveza negativnog PCR testa odnosi se i na decu stariju od 5 godina, što povećava troškove letovanja za porodice dok Panhelenska federacija hotelijera u pismu ministru turizma Theocharisu traži povratak na prethodni protokol pod kojim je starosna granica za decu bila 12 godina.
„Prema protokolima koji su na snazi bili u 2020. godini, obaveza negativnog PCR testa odnosila se na decu stariju od dvanaest (12) godina.
Sada važi propis prema kome je gornja starosna granica smanjena na pet 5 godina a troškovi PCR testova veoma visoki, u našoj zemlju iznose 9 hiljada dinara po testu.
“Zbog gore navedene promene starosne granice, novac koji će porodica sa malom decom morati da potroši kako bi mogla da uđe u našu zemlju uvećava se do te mere da mnogim porodicama letovanje čini onemogućenim” navodi se u pismu.
“Iz tog razloga vas molimo da se vratite na prethodni režim, odnosno obavezu negativnog PCR testa vratite za decu stariju od dvanaest (12) godina “.
Hotelijeri u pismu koje je potpisao predsednik Federacije Grigoris Tassios traže takođe da se turistima dozvoli ulazak u Grčku ne samo sa PCR testom, već i sa brzim antigenskim testom koji mnogo manje košta.
“S obzirom na visoke troškove PCR testa, trebali bismo postepeno početi da prihvatamo mogućnost ulaska u našu zemlju sa brzim testovima koje Savet Evropske Komisije ocenjuje kao pouzdane.”
Grčki hotelijeri smatraju da na taj način neće biti rizika po zdravstvenu bezbednost u zemlji, ali će se smanjiti troškove putovanja stranih turista i samim tim se će više njih odlučiti za putovanje.
U Hrvatsku bez PCR testa, prihvaćene i ruska i kineska vakcina

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.