Vučić u ponedeljak u Atini

Izvor: B92, 18.Avg.2023, 21:58

Vučić u ponedeljak u Atini

Grčki premijer Kirijakos Micotakis organizovaće u ponedeljak, 21. avgusta neformalnu večeru za lidere regiona.

Na njoj će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saznaje Tanjug.

Na sastanku, koji će se održati u vili Maksimos, razgovaraće se o proširenju i evropskoj budućnosti regiona, kao i o energetskoj bezbednosti na Balkanu i u jugoistočnoj Evropi.

Na večeri će, pored Vučića biti prisutni predsednica Evropske komisije Ursula >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, kao i predsednik Crne Gore Jakov Milatović, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačeski, predsednica Ministarskog saveta Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Na skupu će učestvovati i lideri zemalja regiona koje su članice EU - premijer Bugarske Nikolaj Denkov, Hrvatske Andrej Plenković i Rumunije Jon-Marsel Čolaku, dok su predsednica Slovenije i predsednik Albanije sprečeni da dođu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DIPLOMATSKI SUSRET U PONEDELJAK: Predsednik Vučić putuje u Grčku na večeru sa liderima regiona

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2023

Grčki premijer Kirijakos Micotakis organizovaće u ponedeljak, 21. avgusta neformalnu večeru za lidere regiona, na kojoj će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić...Na sastanku, koji će se održati u vili Maksimos, razgovaraće se o proširenju i evropskoj budućnosti regiona, kao i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić u ponedeljak u Atini: Na neformalnoj večeri lidera regiona

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 19.Avg.2023, 09:09

SRBIJA – Grčki premijer Kirijakos Micotakis organizovaće u ponedeljak, 21. avgusta neformalnu večeru za lidere regiona, na kojoj će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saznaje Tanjug. Na sastanku, koji će se održati u vili Maksimos, razgovaraće se o proširenju i evropskoj budućnosti...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.