Vučić razgovarao sa Micotakisom, zahvalio Grčkoj na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 14:49

Vučić razgovarao sa Micotakisom, zahvalio Grčkoj na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Republike Grčke Kirijakosom Micotakisom.

Dvojica zvaničnika su se saglasili da postoje svi uslovi da saradnja dveju zemalja i u ovoj godini nastavi da jača u različitim oblastima, naglasivši mogućnosti koje pruža sektor energetike.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost premijeru Micotakisu na tome što Grčka poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na doprinosu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stabilnosti u regionu.

Premijer Micotakis je ponovio i podršku Grčke evropskom putu Srbije, uz nadu da će u ovoj godini napredak biti vidljiviji.

Dvojica zvaničnika su se dogovorili da se uskoro sastanu u Beogradu, kako bi detaljnije razgovarali o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i globalnim pitanjima. Tom prilikom se očekuje i dolazak predstavnika grčkih kompanija, koji bi sa srpskim preduzetnicima razgovarali o razvoju ekonomske saradnje.

Premijer Micotakis je ovom prilikom izrazio veliko interesovanje za učešće Grčke na izložbi Ekspo 2027, saglasivši se sa predsednikom Vučićem da je ta specijalizovana svetska izložba velika prilika ne samo za Srbiju, nego i za ceo region.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.