Izvor: Luftika.rs, 01.Okt.2022, 14:07

Vučić: Srbija NE UVODI SANKCIJE RUSIJI, moći ćemo da prezimimo

“Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, jer se bori za svoju politiku gde god može, a naša politika je definisana zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost”, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
– Nova dešavanja na geopolitičkoj sceni imaće teške posledice po Srbiju koja će biti pod velikim političkim pritiskom, potrebno da se rukovodstvo rukovodi zdravim razumom i da u najvećoj krizi spase svoju zemlju – kazao je on.
On danas Boravi u Bugarskoj, gde je prisutvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << puštanju u rad gasnog interkonektora Bugarska – Grčka, prenosi Blic.
“Moći ćemo da prezimimo” Rekao je i da ćemo, zahvaljujući stanju naših finansija moći ćemo da prezimimo.
– Samo zahvaljujući onome što smo uštedeli moći ćemo da prezimimo. Imamo milijardu kubnih metara gasa, dve milijarde kupujemo od Rusa i bilo bi idealno još jednu milijardu da kupimo na drugoj strani – kazao je on.
Vučić se zahvalio Evropskoj komisiji na podršci.
– Polovinom sledeće zime imaćemo više izvora gasa – dodao je Vučić.
Dodao je da je situacija trenutno jako teška, dodaje da je tražio da i zemlje Zapadnog Balkana dobiju određeni novac kao nadoknadu za ogromne cene koje plaćamo.
“I Merkelovu su napadali” Komentarišući to što je u hrvatskim medijima izašla njegova slika sa hitlerskim brkovima, rekao da nema problem sa tim.
– Zamislite da oni koji su Hitlera sa cvećem dočekivali, o tome govore sa onima koji su se protiv njega borili od prvog dana – rekao je Vučić.
To sloboda medija, dodao je on, kao i da je svojevremeno bilo napada medija na Angelu Merkel.
Čanak: Ako Vučić uvede sankcije Rusima ubiće ga, kao što su i Đinđića

Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Da pokušamo da u najvećoj krizi ne izvučemo deblji kraj

Izvor: RTS, 01.Okt.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će Srbija posle novih dešavanja na geopolitičkoj sceni biti pod još većim pritiskom i ukazao da je do sada naša zemlja i u najmanjoj krizi izvlačili uvek deblji kraj, a da sada u najvećoj krizi treba da pokuša sebe da spase. ...

Nastavak na RTS...

Vučić: Srbija ne uvodi sankcije Rusiji jer se bori za svoju politiku

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2022

Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, jer se bori za svoju politiku gde god može, a naša politika je definisana zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Nova dešavanja na geopolitičkoj sceni imaće teške posledice po Srbiju koja će biti pod velikim...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.