Izvor: SrbijaZaTebe.rs, 01.Nov.2018, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme potrebno za putovanje drumom do destinacija u severnoj Grčkoj

Ukoliko se dobro organizujete i krenete na put opremljeni mapama, ukusnim sendvičima i sjajnim društvom, vaš provod će početi još u kolima. Svi koji reše da krenu put Grčke kolima, treba da budu spremni na dug, ali zanimljiv put. Sve što je potrebno je da se naoružate pravim informacijama i da savesno vozite, praveći odgovarajuće pauze.
Letovanje je odmor koji treba da vam napuni baterije za celu godinu, zato se potrudite da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaZaTebe.rs << uživate kako na samom putovanju, tako i u putu do željene destinacije. U nastavku teksta pročitajte koliko vremena zahteva put drumom do najpoznatijh mesta u severnoj Grčkoj.
Halkidiki - vazda omiljena regija Srba Oni koji se odluče na samostalnu organizaciju puta sa automobilom , do većine letovališta na najpoznatijom poluostrvu severa Grčke, mogu da stignu za 7-11 sati umerene vožnje koja je u skladu sa propisima.
Kako se većina turista odlučuje za letovanje u Grčkoj preko agencije i pritom biraju Halkidiki, ove informacije mogu biti korisne i za njih. Iako se većina agencijskih aranžmana realizuje autbuskim prevozom, drumski put je drumski put, pa većina informacija o vremenu trajanja putovanja do ovih mesta na severu Grčke odgovara i ovoj vrsti putnika.
Put do Kasandre - prvi prst Halkidikija Prvi prst Halkidikija je tradicionalno najposećeniji zbog popularnih letovališta smeštenih na njemu, a kao što je prethodno navedeno, Pefkohori je jedno od njih. Koje god letovalište da izaberete sa ovog prsta, udaljenost od Beograda neće iznostiti više od 740 kilometara, a okvirno vreme potrebno za dolazak na najudaljeniji deo Kasandre je između osam i devet sati, ne računajući usputni odmor.
Pefkohori - najpopularnija destinacija Prvog prsta uz Hanioti Pefkohori je jedno od najlepših grčkih letovališta smešteno na prvom prstu Halkidikija - Kasandri. Čitav put do Pefkohorija je izuzetno jednostavan i ima odličnu signalizaciju. S obzirom na to da se vozi uglavnom autoputem, u Pefkohori se stiže brzo i lako za oko osam sati vožnje u idealnim uslovima. Ukupna razdaljina Beograd - Pefkohori iznosi 739 killometara.
Put na Sitoniju - Drugi prst Halkidikija Sitonija je središnje ostrvo na Halkidikiju i vrlo je posećeno od strane turista čija putovanja ka ovoj destinaciji počinju iz Srbije. Ukoliko je Beograd vaše polazište, vreme vožnje do Sitonije će iznositiokvirno devet sati, koliko je potrebno da pređete 765 kilometara do ovog dela Halkidikija. Nekoliko pauza u toku puta se ipak podrazumeva, što vreme putovanja produžava u zavisnosti od vaših potreba.
Put do Neos Marmarasa - prestonice Sitonije Neos Marmaras je jedna od najpopularnijih grčkih destinacija kada su letovališta u pitanju. Do ovog mesta može vrlo lako da se stigne automobilom ili autobusom, a put je, počevši od Beograda, dug ukupno 750 kilometara.
Okvirno vreme koje vam je potrebno da stignete automobilom u Neos Marmaras varira između osam i devet sati normalne vožnje uz poštovanje svih propisa. Savetuje se da se ne držite po svaku cenu ove satnice, već da u skladu sa sopstvenim potrebama pravite odgovarajuće pauze i da brzinu prilagođavate ograničenjima.
Put u Sarti na Sitoniji Sarti je letovalište na istočnoj strani Sitonije, drugom prstu Halkidikija. Oni koji izaberu ovu destinaciju za letovanje, treba da se spreme za put dug između devet i jedanaest sati, koliko je potrebno da se pređe ukupno 774 kilometara razdaljine između Beograda i Sartija.
Put je, kao i do svih destinacija na Halkidikiju izuzetno zahvalan, pa nećete biti problema prilikom putovanja do ovog mesta.
Put do Amuljanija - letovališta na početku Svete gore (Treći prst Halkidikija) Amuljani se nalazi u zalivu Svete Gore, između drugog i trećeg prsta Halkidikija. Ova destinacija nije bila naročito popularna među srpskim turistima, sve dok turističke agencije nisu počele da je uvode u svoje ponude pre samo nekoliko godina. Vreme potrebno za dolazak u Amuljani automobilom iz Beograda iznosi oko deset sati, a ukupna razdaljina između srpske prestonice i ove destinacije je 761 kilometar.
Kavala - prestonica Filipa II Kavala je letovalište smešteno u istoimenom zalivu naspram popularnog ostrva Tasos. Od Beograda je udaljena 770 kilometara, a okvirno vreme koje je potrebno za prelazak ovog puta je osam sati. Vreme, kao i u svim drugim slučajevima varira, u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima i radova na putu.
Put na Tasos - najsevernije ostrvo Grčke Tasos je jedno od najlepših grčkih ostvra i izuzetno je privlačno turistima iz čitavog sveta. Srbi koji se odluče za letovanje na najzelenijem ostrvu Egejskog mora, treba da se spreme za put dug između deset i jedanaest sati vožnje. Ovo je optimalno vreme koje je potrebno da se pređe put dugačak 831 kilometar, počevši od Beograda, pa ako ste planirali da najlepša kupališta u Srbiji zamenite tirkiznim morem Egejskog mora, spremite se za nešto duže putovanje.
Olimpska regija - "najjužniji deo" severa Olimpska regija se više od svih drugih grčkih destinacija vezuje za grčku mitologiju, a ujedno predstavlja i čest izbor srpskih turista koji dolaze u Grčku na letovanje. Ova destinacija je u odnosu na prethodne bliža onima koji kreću na put iz Beograda, budući da je ukupna razdaljina između ova dva mesta 674 kilometra, a do nje se stiže za oko 7 sati.
Put do Paralije Paralija je od Beograda udaljena 670 kilometara. Vreme potrebno da iz Beograda stignete u ovo letovalište iznosi oko šest i po sati, ne računajući pauze koje je preporučljivo praviti u toku puta. Paralija je takođe jedno od popularnijih grčkih letovališta među Srbima, kako zbog svoje blizine, tako i zbog atraktivnog sadržaja koji nudi.
Put u Nei Pori Nei Pori je grčko primorsko selo i redovan izbor onih koji želemirno letovanje u lepom okruženju. Od Beograda je udaljeno 704 kilometra, a do ovog mesta se stiže za oko 7 i po sati. Putovanje autobusom svakako produžava put za nekoliko časova, mada se i putnicima sa automobilima preporučuje da ne žure, te da prave odgovarajuće pauze tokom puta.
Sajtovi poput ViaMichelin navode vremenske odrednice koje važe za vožnju u idealnim uslovima. Svakako budite spremni na nekoliko časova dodatne vožnje usled gužve na graničnim prelazima i radova na putu koji su česta i normalna pojava kada su putovanja u pitanju. Put koji povezuje Srbiju i Grčku preko Makedonije nudi veliki izbor usputnih odmarališta i restorana, pa se preporučuje da unapred isplanirate u kojima od njih ćete praviti svoje pauze.

Nastavak na SrbijaZaTebe.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaZaTebe.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaZaTebe.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.