Vlast traži istragu protiv bivšeg ministra

Izvor: RTS, 31.Dec.2012, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast traži istragu protiv bivšeg ministra

Pošto je uklonio imena svojih rođaka sa spiska onih koji su utajili porez, grčke vlasti zatražile podizanje optužnice protiv bivšeg ministra finansija Jorgosa Papakonstantinua.

Grčka vladajuća koalicija zatražila je podizanje optužnice protiv bivšeg ministra finansija Jorgosa Papakonstantinua pošto je uklonio imena svojih rođaka sa spiska onih koji se sumnjiče za utaju poreza.

Predlog za parlamentarnu istragu protiv Papakonstantinua potpisao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je 71 poslanik vladajuće koalicije, a ukoliko slučaj dođe do suda bivši ministar može biti osuđen na kaznu do 10 godina zatvora.

Papakonstantinu (51) je osumnjičen da je uklonio imena troje rođaka sa takozvanog Lagardinog spiska, nazvanog po tadašnjoj francuskoj ministarki finansija Kristin Lagard, koji sadrži imena više od 2.000 grčkih državljana sa tajnim računima u švajcarskim bankama.

Nakon što je otkriveno da su sa spiska uklonjena imena njegovih rođaka, Papakonstantinu je izbačen iz redova grčkih socijalista. On je porekao odgovornost za menjanje spiska, tvrdeći da su imena uklonjena bez njegovog znanja.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.