Izvor: Arte, 06.Jul.2023, 12:50

Video-festival Miden (Grčka)

Ciklus SVET DIGITALNE UMETNOSTI nastavlja se u četvrtak, 13. jula 2023. godine, u 14. časova u Američkom kutku (Novi Sad, Kej žrtava racije 2b), a tema je video-festival „Miden“ (Grčka).

Međunarodni video-festival „Miden“ održava se u grčkom mestu Kalamata, i bio je prvi te vrste u otvorenom javnom prostoru u zemlji 2005. kada je osnovan. Osnovao ga je i vodi tim grčkih savremenih umetnika, a funkcioniše kao nezavisna i neprofitna organizacija. Moto festivala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << „počni od nule“ (miden na grčkom znači nula). Cilj mu je razvoj video i medijske umetnosti u Grčkoj i na međunarodnom planu. Naša publika će imati priliku da vidi neke od najboljih video-radova s ovogodišnjeg festivala „Miden“.

O festivalu „Miden“ i prikazanim radovima govoriće Andrej Tišma.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.