Veropulos uložio 47 miliona evra

Izvor: B92, Beta, 18.Jan.2010, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veropulos uložio 47 miliona evra

Beograd -- Grčka kompanija Veropulos saopštila je da je u Srbiju do sada uložila 47 miliona evra i da u 2010. planira da u Beogradu počne gradnju manjeg tržnog centra.

"Ove godine planiramo početak izgradnje mini tržnog centra od oko 6.000 kvadratnih metara sa supermarketom i propratnim sadržajem u Žarkovu", izjavio je generalni direktor Veropulosa u Srbiji Vasilis Kakagiotis i dodao da očekuje da će ove godine toj kompaniji biti omogućeno da okonča gradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << marketa Vero na Voždovcu, koja je započeta pre više od dve godine.

Kakagiotis je podsetio da je ta kompanija 2001. godine počela proboj na srpsko tržište, a trenutno ima tri prodajna objekta u Beogradu. "U narednih pet godina planiramo da proširimo prodajnu mrežu otvaranjem još od 15 do 20 prodajnih objekata u Srbiji i zaposlimo 1.600 ljudi", izjavio je on.

Prema njegovim rečima, to znači da će ukoliko se planovi ostvare, ukupna investicija dostići oko 120 miliona evra. "Nameravamo da i dalje investiramo u Srbiju i gradimo nove objekte koji će otvoriti i nova radna mesta u ovim teškim vremenima i to ne samo u Beogradu, već i širom zemlje", kazao je Kakagiotis.

On je rekao da svetska finansijska kriza nije značajno uticala na poslovanje Veropulosa i da smatra da se "ništa drastično neće desiti u narednom periodu". "Promenili su se malo i svest i ponašanje potrošača i trgovaca. Kupci su se okrenuli više domaćim, jeftinijim proizvodima, a dobavljači i trgovci takođe sada više nude takve proizvode na učestalim popustima i sniženjima", naveo je on.

Kako je rekao, kriza je više uticala na širenje i otvaranje prodajnih objekata, jer su umanjena sredstva koja odobravaju banke.

On je ocenio da je teško predvideti oporavak sektora trgovine u okvirima postojeće svetske ekonomske krize, ali je dodao da se prvi znaci oporavka već primećuju na međunarodnom tržištu, ali i u Srbiji. "Po prirodi sam optimista, tako da očekujem da će 2010. godina biti godina okončanja krize i početka postepene stabilizacije tržišta", rekao je Kakagiotis.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.