Izvor: FXLider.com, 11.Dec.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večernja analiza za 11.12.2012

Grupa ministara finansija evro zone poznatija kao Evro grupa danas kasnije popodne održaće telekonferenciju nakon što se završi rok za otkup obveznica u Grčkoj. Novi sastanak lidera EU održaće se 13-14 decembra u Briselu I na njemu će se razgovarati o potencijalnim promenama institucionalnog okvira Evropske Unije. Indeks poslovne klime u Nemačkoj je nasuprot očekivanjima porastao. Ostvaren je veliki rast ovog indeksa sa -11.5 na 6.9 što signalizira da Nemačke neće ući u recesiju. Britanska funta je nakon jutarnjih časova u kojima je oscilirala tokom prepodneva ostvarila rast u odnosu na američki dolar. Fjučersi US akcija su porasli i time nagovestili da će S&P 500 verovatno nastaviti svoj rast i dostići mesečni maksimum. Cena zlata se kreće oko najvišeg nivoa u skoro nedelju dana zbog spekulacija da će se Fed možda odlučiti za nastavak kvantitativnog popuštanja. Očekuje se da su se zalihe u nafte u SAD-u smanjile 0.7 pc kako su rafinerije povećale proizvodnju goriva. OPEC je smanjio svoju proizvodnju na najniži nivo u godini tokom novembra kako je Saudijska Arabija koja je najveći proizvodjač u grupi smanjila svoju proizvodnju zbog spekulacija da globalna ekonomija usporava svoju aktivnost.
Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.
Budite spremni, pročitajte članak klikom na link! Šta treba da znate o scenariju " fiskalne litice".
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

Švedska i neće u bankarsku uniju

Izvor: B92, 11.Dec.2012

Stokholm -- Švedski ministar finansija Anders Borg je izjavio da bi njegova zemlja mogla da ostane izvan planirane evropske bankarske unije...On je istakao da bi to imalo tek ograničeni finansijski uticaj na tu državu...Borg je u švedskom parlamentu rekao kako smatra da zemlja može da ostane izvan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.