Vatrogasci iz Niša ponovo krenuli za Grčku da pomognu u gašenju požara

Izvor: JužneVesti.com, 26.Avg.2023, 12:14

Vatrogasci iz Niša ponovo krenuli za Grčku da pomognu u gašenju požara

30 vatrogasaca-spasilaca krenulo je iz Niša za Grčku, ka regiji Evros, kako bi pomogli tamošnjim kolegama u gašenju požara. Osim iz Niša, među njima su i pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a iz Beograda, Smedereva, Novog Sada, Jagodine i Pančeva.

Vođa tima je pukovnik policije Milorad Spasojević, a vatrogasci-spasioci iz Srbije upućeni su u Evros, oko Aleksandropolisa. V. d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Luka Čaušić kaže da je trenutno oko 67.800 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << hektara obuhvaćeno požarom.

Prema podacima Evropskog koordinacionog centra za vanredne situacije, reč je o možda najvećem požaru u poslednjih dvadesetak godina u Grčkoj. Mi smo tu da pomognemo i šaljemo upravo ono što su iz Grčke tražili od nas - dobro obučene, spremne ljude sa zaštitnom opremom i opremom za gašenje - navodi Čaušić.

Siguran je da će vatrogasci dostojno predstaviti svoju zemlju u Grčkoj i poželeo im je da se živi i zdravi vrate svojim porodicama.

Marko Janković iz Vatrogasno-spasilačke brigade u Nišu smatra da je velika čast otići u Grčku i pomoći tamošnjem narodu.

Radim na poziciji vođe vatrogasno-spasilačke grupe. Velika mi je čast što ćemo karijeru krunisati ovime. Prvi put idem na ovakav put i nadam se da ćemo ponosno predstaviti našu zemlju - kaže on.

Dobrovoljno i punim srcem, kako navodi, tamo ide i Goran Živanović, komandir čete u Vatrogasnom bataljonu Voždovac.

U službi sam 28 godina. Nisam do sada išao na sličan put. Uskoro ću i u penziju, pa sam želeo da na ovaj način pomognem našem bratskom grčkom narodu. Nadam se da ćemo dostojno reprezentovati našu zemlju i da će ljudi biti ponosni na nas - zaključuje Živanović.

Oni u Grčku idu, kako kaže Čaušić, na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa, a na osnovu naloga ministra Bratislava Gašića.

To je drugi put ove sezone da vatrogasci iz Srbije putuju u Grčku da pomognu kolegama u gašenju požara.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Jagodina

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.