Varufakis: Kažemo ne Trojci

Izvor: B92, 30.Jan.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varufakis: Kažemo "ne" Trojci

Grčka vlada neće sarađivati s trojkom (MMF, ECB i EK), niti će tražiti produženje programa finansijske pomoći, kaže grčki ministar finansija Janis Varufakis

Grčka će sarađivati sa institucijama EU, ali ne i s trojkom”, rekao je Janis Varufakis na sastanku sa šefom Evrogrupe Jerunom Dejselblumom, s kojim razgovara o uslovima paketa pomoći.

Dejselblum je rekao da je važno da se ne izgubi napredak koji je Grčka ostvarila tokom prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina.

"Ova platforma nam omogućava da dobijemo poverenje grčkog naroda. Naš prvi potez kao vlade neće biti da odbacimo razloge za preispitivanje ovog programa prihvatajući njegovo produženje", poručio je Varufakis.

Varufakis kaže da je pružio uveravanje Dajselblumu da zvanična Atina planira da sprovede reformi koje bi privredu Grčke učinile konkurentnijom i koje bi doprinele uravnoteženju budžeta.

.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčka rekla "ne" Trojci

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2015, 12:06

Grčki ministar finansija, Janis Varufakis, potvrdio je u petak u Atini stav nove grčke vlade da Grčka nema nameru da sarađuje s Trojkom (MMF, Evropska centralna banka i Evropska komisija).Izvor "Vesti" javlja da sinoćni razgovor Varufakisa u Atini sa šefom Evrogrupe Dejselblumom nije protekao u...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.