Izvor: Radio 021, 15.Avg.2020, 13:12

VIDEO: Kolona na granici Albanije i Grčke duga 20 kilometara, neki čekaju tri dana

Hiljade Albanaca koji rade u Grčkoj čekaju na granici dve zemlje pokušavajući da je pređu pre nego što stupi na snagu obaveza negativnog testa na kovid-19.

Kolona s oko 4.000 vozila duga više od 20 km formirala se na graničnom prelazu Kakaviji, na jugu Albanije, pošto su početkom nedelje najavljene nove grčke mere.

Neki već tri dana čekaju na granici, rekao je tamošnji policijski čelnik, dodajući da "grčki medicinski timovi rade sa smanjenim brojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ljudi" i da je granični prelaz zatvoren tokom noći.

Po propisu koji je na snazi još danas, Albanci koji ulaze u Grčku testiraju se na granici, ali pri ulasku u zemlju moraju ostaviti svoje podatke kako bi mogli da ih kontaktiraju u slučaju da su pozitivni na korona virus.

Od sutra, 16. avgusta, u Grčku će iz Albanije moći da uđe najviše 750 ljudi dnevno. Oni će morati da imaju negativan rezultat testa na kovid-19 koji ne sme biti stariji od 72 sata, a moraće i da provedu sedam dana u izolaciji. Grčka je ova nova pravila uvela pošto je zabeležen nagli porast broja zaraženih.



U Grčkoj radi više hiljada Albanaca, pre svega u poljoprivredi. Leti se vraćaju u domovinu gde provode godišnji odmor.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.