VATROGASCI I AVIONI GASE POŽAR U GRČKOJ

Izvor: Kurir, 24.Avg.2011, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATROGASCI I AVIONI GASE POŽAR U GRČKOJ

SOLUN - Oko 100 grčkih vatrogasaca, uz pomoć aviona, dva dana se bori sa velikim šumskim požarom koji je u sredu primorao stanovnike zaseoka u blizini grčko-turske granice na evakuaciju

SOLUN - Oko 100 grčkih vatrogasaca, uz pomoć aviona, dva dana se bori sa velikim šumskim požarom koji je u sredu primorao stanovnike zaseoka u blizini grčko-turske granice na evakuaciju.

Stotinu vatrogasaca, uz pomoć devet aviona za gašenje požara, i danas se bore da stave >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pod kontrolu plamen koji je izbio juče u blizini sela Lefkimi u prefekturi Evros, na krajnjem severoistoku Grčke kod granice sa Tuskom, prenela je agencija AP.

Požar se proširio ka malom selu Kila, gde su grčke vlasti, iz predostružnosti, danas evakuisale sve stanovnike.

Američka agencija navodi da je grčka policija uhapsila lokalnog poljoprivrednika pod sumnjom da je slučajno izazvao požar.

Materijalna šteta u požarima, u ovoj godini u Grčkoj, bila je relativno mala, ali je jedan šef vatrogasne brigade izgubio život u borbi s požarom ove nedelje na jugu Grčke.

Mada su tokom leta šumski požari uobičajeni u Grčkoj, pre četiri godine 76 ljudi izgubilo je život u seriji požara.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.