Utvrditi razloge visoke korpucije

Izvor: B92, 27.Okt.2010, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrditi razloge visoke korpucije

Beograd -- Odbor Agencije za borbu protiv korupcije traži da se utvrde "kritične oblasti" zbog kojih je Srbija loše rangirana u vezi s pitanjem korupcije.

U saopštenju Odbora je navedeno da treba proučiti istraživanja na osnovu kojih je formiran indeks percepcije korupcije za Srbiju za 2010. godinu.

Srbija je i na ovogodišnjoj listi Transparensi internšenela među zemljama koje imaju velike probleme s korupcijom, s obzirom da je indeks percepcije korupcije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostao isti kao prošle godine - 3,5.

Prošle godine Srbija je bila sama na 83. mestu, a sada deli poziciju od 78. do 84. mesta s Kinom, Grčkom, Kolumbijom, Lesotom, Peruom i Tajlandom.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.