Uništene prodavnice u Atini

Izvor: RTS, 21.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništene prodavnice u Atini

Nezadovoljni što je policajac zapalio kuran u jednom kafiću, muslimani protestovali u centru Atine, lomeći izloge na prodavnicama i automobile. Nepoznate osobe u grčkoj prestonici danas zapalile supermerket trgovinskog lanca "Veropulos".

Skoro 1.000 muslimana demonstriralo je u centru Atine zbog toga što je jedan grčki policijac, navodno, tokom rutinske kontrole, uništio muslimansku svetu knjigu kuran, ali se protestna šetnja pretvorila u razbijanje prodavnica i automobila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Predsednik Unije muslimana u Grčkoj Naim Elghandur izjavio je da je povod za protest muslimana bio to što je, navodno, tokom jučerašnje provere kafića u vlasništvu jednog Sirijca policajac uzeo kuran od gosta u kafiću, pocepao ga, bacio na zemlju i zgazio.

"Policija nam je rekla da će nam saopštiti ime policajca koji je to uradio kako bismo mogli da ga tužimo", rekao je Elghandur.

Skoro 1.000 muslimana koji žive u Grčkoj, uglavnom Sirijci, Pakistanci i Avganistanci, protestovalo je centralnim atinskim trgom Omonijom, lomeći izloge na prodavnicama i automobile.

Izvori iz grčke policije preneli su da je pokrenuta unutrašnja istraga o navodnom incidentu u kafiću, preneo je Rojters.

Zapaljen supermarket "Veropulosa"

Ranije danas, nepoznate osobe zapalile su supermerket trgovinskog lanca "Veropulos", u atinskoj četvrti Rizopulos, saopštila je policija, navodeći da je pričinjena velika materijalna šteta.

Napad je usledio posle sinoćnje eksplozije bombe u centru Atine, gde je meta bio poslovni prostor jedne grčke investicione firme.

Policija je navela da su napadači razbili ulaz u supermarket, a onda ubacili zapaljivu tečnost koja je, vrlo brzo, izazvala veliku vatru, prenela je grčka agencija ANA.

Vatrogasne ekipe su požar ugasile tek nakon četiri sata, a policija nastavlja traganje za počiniocima.

ANA javlja da je odgovornost za sinoćnji napad preuzela dosad nepoznata grupa "Narodna volja", koja je o tome obavestila atinski list "To Pontiki".

Grupa je, istovremeno, navela da su njeni pripadnici, proteklih meseci, podmetnuli požare i na još nekoliko objekata.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.