Izvor: RTS, 28.Jun.2021, 23:45

Ukradene Pikasove i Mondrijanove slike pronađene u Grčkoj

Grčka policija pronašla je umetničko delo Pabla Pikasa i još jedno umetničko delo holandskog slikara Pita Mondrijana, ukradenih iz grčke Nacionalne galerije 2012. godine.
Policija je danas pronašla dva umetnička dela skrivena u klisuri na širem području Atine i uhapsila jednog Grka, rekao je jedan policijski zvaničnik.

Slike su izvučene iz ramova i ukradene tokom dobro organizovane pljačke izvedene u Nacionalnoj umetničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << galeriji u noći 9. januara 2012, a lopovi su takođe odneli i religiozni crtež olovkom i mastilom italijanskog slikara iz 16. veka Guljelma Kače.
Tokom pljačke uzet je i četvrti rad, takođe Mondrijanov, ali je ostavljen dok su lopovi odlazili. Policija je rekla da je pljačka izvedena za oko sedam minuta.
Zvanične izjave o tome gde su i kako su pronađene slike, grčka policija će dati sutra. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka policija pronašla ukradene slike Pikasa i Mondrijana

Izvor: Blic, 29.Jun.2021, 00:47

Grčka policija pronašla je danas umetničko delo Pabla Pikasa i još jedno umetničko delo holandskog slikara Pita Mondrijana, ukradenih iz grčke Nacionalne galerije 2012. godine.

Nastavak na Blic...

Pronađene ukradene slike Pikasa i Mondrijana

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2021

Grčka policija pronašla je umjetničko djelo Pabla Pikasa i još jedno umjetničko djelo holandskog slikara Pita Mondrijana, ukradenih iz grčke Nacionalne galerije 2012. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.