Ukidanje rominga ili samo popust? Ministarka objasnila kako će se naplaćivati usluge u Grčkoj

Izvor: B92, 24.Maj.2021, 09:25

Ukidanje rominga ili samo "popust"? Ministarka objasnila kako će se naplaćivati usluge u Grčkoj

Od 1. jula ukida se roming sa Grčkom, javili su mediji. Onda je u javnosti došlo do zabune - da li je to ukidanje ili pojeftinjenje rominga?

Kakve će tačno olakšice dobiti naši turisti u Grčkoj? Kako ćemo moći da putujemo i u druge zemlje? To su neka od pitanja za ministarku trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanu Matić.

"Zapravo je cena kao u domaćem saobraćaju, samo što oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su radili na sporazumu roming tretiraju kao interkonekcije, ali više nema plaćanja po cenama koje su postojale. One pakete koje koristimo u domaćem saobraćaju - po tim istim cenama ćemo moći da telefoniramo, šaljemo poruke...", objasnila je ministarka.

Kako je napomenula, odluka važi za sve provajdere.

Ona je podsetila da se od 1. jula potpuno ukida naknada za roming u zemljama regiona.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.